diumenge, 4 de setembre del 2016

Seixanta pelegrins pel Pla d'Urgell

El primer diumenge de setembre ens hem aplegat prop de seixanta pelegrins d'arreu de Catalunya per fer camí pel Pla d'Urgell. Convocats per tercer any consecutiu per l'Associació d'Amics del Camí del Palau d'Anglesola, la proposta de la caminada és descobrir els camins que passen pel municipi i el patrimoni cultural, natural i històric de la comarca. Enguany hem volgut donar protagonisme a les banquetes dels diferents ramals del Canal d'Urgell que donen verdor i riquesa a la Plana.

Sortint ben d'hora del poliesportiu del Palau, ens hem aturat davant l'església parroquial, de cal Massot i l'estació de l'antic trenquet, per conèixer indrets emblemàtics del poble. Hem seguit cap a Mollerussa vora el canal i vers el Salt del Duran hem fet cap a Miralcamp. Arribats a les piscines hem fet un bon esmorzar i hem escoltat la història del municipi per part del Ton Soler. Hem refet forces i cap a Fondarella. Allí ens han rebut en plena festa major i hem fet aturada dins de l'església per conèixer millor el poble de la mà del Josep Maria Cabau. Ens han obsequiat amb aigua i un llibre i hem tancat el cercle direcció al Palau d'Anglesola. Refresc i dutxa a les piscines municipals i un bon dinar al pavelló servit per l'Antonio Gou.

S'hi han afegit dos pelegrins del nord de França que avui dormen al refugi del Palau d'Anglesola, en Pierre i en Jacques, que ens han permès viure encara més la germanor i la internacionalitat del camí. Hem viscut una jornada calorosa climàticament però també plena de caliu humà i de bon rotllo. És la màgia del camí.

Gràcies als Ajuntaments del Palau d'Anglesola, de Miralcamp i de Fondarella per facilitar la logística. Gràcies a la Guàrdia Urbana de Mollerussa i als Mossos d'Esquadra del Pla per vetllar per la seguretat dels caminants. I, evidentment, gràcies a tots els participants arribats de diferents contrades per fer-ho possible. L'any vinent hi tornarem si Déu vol. A gaudir dels camins!

TOTES LES FOTOS DE LA CAMINADA EN AQUEST ÀLBUM

1 comentari:

Anònim ha dit...

Som el Rafel i la Pepita i em de dir que es la primera vegada que fem una sortida en grup i a sigut molt gratifican i amb ganes de tornar a repetir'ho ben aviat!!!