divendres, 1 de juny del 2018

Camins d'hospitalitat

Vols caminar amb les persones que es veuen forçades a abandonar casa seva? 

Dimecres dia 13 de juny passen pel Palau d'Anglesola un centenar de nois i noies sirians. Són persones migrants i refugiades que viuen en diferents països d'Europa i, un cop a l'any, es troben per caminar. Resulta que abans de la guerra feien junts unes "caminades per la pau" acompanyats del jesuïta Frans Van Der Lugh que, malauradament, va morir assassinat a Síria el 2014. Ara que estan repartits per Europa es retroben i ho recorden un cop a l'any fent algun itinerari que serveixi de lloc de trobada, de fraternitat, de celebració i de reivindicació del dret d'acollida i integració.

Enguany fan el camí ignasià, mig en autocar mig a peu. I per això, el dimecres dia 13 faran a peu el Palau d'Anglesola-Verdú. Arribaran al Palau en autocar a les 9.00 h per fer camí i alguns representants de l'Associació Amics del Camí del Palau d'Anglesola els rebran a la Plaça Generalitat. A més, alumnes de l'Escola Arnau Berenguer cantaran cançons per desitjar-los un bon camí.

Camins d'Hospitalitat és una proposta de compromís d'acollida en la nostra societat, una activitat que reivindica la plena integració social, laboral i educativa de les persones migrades.

Si et mou l'acollida, la participació, la inclusió social i el respecte a les persones, siguin d'on siguin i vinguin d'on vinguin, t'esperem dimecres vinent a les 9.00 h, a la plaça de la Generalitat per rebre aquest grup de persones refugiades. A més a més, t'animem a acompanyar-los uns quilòmetres direcció Verdú. Des de Lleida s'hi afegeixen una cinquantena de persones. T'animes? Pot ser una bona experiència.

Més informació.