D'INTERÈS


Infermera
Visita de dilluns a divendres, entre les 8 del matí i les 2 del migdia.
No cal concertar hora. Dirigiu-vos al dispensari mèdic, al mateix edifici de l’Ajuntament. Si no hi ha ningú truqueu a la primera porta que trobareu dins del passadís i us atendran.
Infermera: Concepció

Metge
De dilluns a divendres, consultori vora l’Ajuntament.
Visita a partir de les 9 del matí, però cal apuntar-se manualment a la llista que pengen a partir de les 8. Si hi aneu abans de les 8 del matí sereu dels primers a apuntar-vos i us atendran dels primers.
Metge: Isidre Rodoreda

Farmàcia Esquerda
Oberta de dilluns a divendres, matí i tarda. I dissabtes matí.
Plaça Major, 6 Tel. 973 601 340
Farmacèutics: Paco i Carme

Misses a la parròquia Sant Joan Baptista
Dimarts, dimecres i dijous: 19.00 h
Dissabte:  20.15 h de la tarda
Diumenge: 12 del matí.
Mossèn: Climent. 973 601 369 i 686 976 976

Per menjar
Dinars i sopars:      

Bar Poliesportiu
                                    

Bar Remy (menú del pelegrí)                             
                                    
Bar Pyràmid 

S'Abril, Espai Alternatiu
                                    

Botigues de menjar
Cal Colau
Ca l’Alsina
Fruiteria Montero
Carnisseria Cal Gou
Clarel

Forns de pa
Cal Tutusaus
Cal Ros
Coques i panadons Agustí

Altres comerços
Papereria · Blo
Estanc i electricitat Jovia


Taxi
Eurotaxi Albert, C. Sant Antoni 4.  Telf. 619 605 805

Urgències
Urgències mediques, CAP Mollerussa: 973 711164/ 973 711071
Mossos d'Esquadra Mollerussa: 973 701685
Bombers: 085
Emergències: 112

Atenció Ciutadana: 012Què podem visitar del poble?

Església Sant Joan Baptista, estil neoclàssic. 1802.
Edifici construït per Francesc Albareda, mestre d’Os de Balaguer, entre 1798 i 1807, en substitució d'una església anterior, probablement del segle XIII, tot i que la parròquia està documentada des de l'any 1118. El temple és d'un estil que es mou entre el neoclassicisme i el barroc. Barroca és la portada, flanquejada per dues dobles columnes amb capitells corintis que fan de suport a un entaulament trencat, enmig del qual hi ha una fornícula, ara buida, sota un guardapols de mig punt. Al flanc dret de la façana s'alça el campanar, vuitavat, de tres cossos. A l'interior de l'església es conserva una pica baptismal renaixentista.

Cal Massot, casa senyorial del s. XVIII, situada al casc antic. Pugeu-hi pel carrer Sant Joan, perpendicular a l’església.
Només en resta la façana, que és una de les més destacades del poble. Tota ella està feta amb carreus de pedra de bona factura. Són de gran interès la finestra i el portal del balcó, amb motlluratge esculpit i capitells amb bustos humans i animals fantàstics. Damunt la cornisa, també esculpida -amb oves i dentellons- es veuen encara les finestres de les golfes, de llinda recta amb trau conopial. Cal destacar també el forjat de la barana del balcó, amb una epigrafia (Massot/1761?) al centre que no correspon, però, a la data de construcció.

Cooperativa del camp Sant Roc
Part de l’edifici de la  cooperativa el va aixecar l’arquitecte César Martinell i Brunet, deixeble d’Antoni Gaudí. Té, doncs, trets modernistes.
Visita tots els matins demaneu pel Jordi, el gerent.
Telf: 973 601315
Activitat gratuïta

Museu eines del camp
Una rica col·lecció particular d’eines agrícoles que us permetrà situar-vos a la Plana d’Urgell d’un segle enrere. Sol·liciteu visita al propietari del museu, en Mingo Camps, que és, també, hospitaler del Camí. 973 601 964
Activitat gratuïta

Biblioteca Dr. Pont i Gol
Estius de 12.00 a 14.00 h
Durant l’any de 17.00 h a 19.00 h
Activitat gratuïta

Piscines municipals
Estius. De 10 a 20.00 h
Si presenteu la credencial de pelegrí tindreu descompte a l’entrada.

Ermita de Sant Roc
La teniu a prop del refugi, és de nova construcció però des de fa anys que hi ha devoció al sant.

Places i jardins
Us recomanem un passeig i descans per les places enjardinades del poble, especialment la Plaça Generalitat i la Plaça Catalunya. A la Plaça de la Generalitat hi podeu trobar el monument a la Passió, una obra teatral que s’escenificà al poble durant molts anys i va marcar significativament l’agenda dels palauanglesolins. A la Plaça Catalunya hi trobareu, a més, una pintada al·legòric a la pèrdua de les llibertats nacionals d’aquest país.

Formatges Camps: formatgeria artesana
El jove Robert Camps elabora formatges artesans, amb llet de cabra. El 2012 el seu producte va quedar entre els 50 formatges millors del món i el 2013 ha obtingut el premi al Millor Formatge Català. Pregunteu horaris i el lloc de l’obrador a l’hospitaler.

Boira  Km 0
Al Carrer Urgell, 33 hi trobareu la Irene, una jove palauanglesolina que s’ha especialitzat en tota mena de productes de proximitat. Tel. 650 522 766 https://www.facebook.com/casautxafava.sabonature?fref=ts