dissabte, 31 d’agost del 2013

PER LA FESTA MAJOR ...
EL REFUGI CANVIA D'UBICACIÓ

El primer dia de Festa Major s'ha presentat una pelegrina que fa el camí ignasià.
De fet és la primera pelegrina que acollim que fa el trajecte Loiola-Manresa.
L'Anna Melcher és originària de Sauerland, Alemanya.
L'Anna, que està a punt d'acabar magisteri, volia fer el camí de Sant Jaume des de casa seva però com que no tenia temps per recórrer els més de 2000 kms de distància que separen la seva regió muntanyosa i la catedral de l'apòstol, va cercar una alternativa. La va trobar llegint un diari alemany que parlava del Camí Ignasià i no ho va dubtar dues vegades. Va carregar la motxilla i tota sola va baixar cap a la Península.
Confessa que no s'ha trobat massa gent, que la majoria de dies dorm sola als refugis però que el pelegrinatge és una experiència magnífica.
La portem al ball per captar l'ambient de festa i també la convidem a pa amb tomata.
Ve de l'alberg d'Alcoletge i segueix el camí cap a Verdú, comptant que amb menys d'una setmana es trobarà a la cova del sant.
Ah, parla un castellà prou fluid i durant la vetllada practiquem idiomes  l'entorn la Merkel, l'educació, la crisi, el jovent, Mallorca, refugis, motxilles...
Sorpreses del camí!!!

Provant el pa amb tomata per primer cop
Anna, Francesc i en Cesc 


El segon dia de Festa Major, tres pelegrins més han fet estada al refugi improvisat del Francesc i la Tània, els hospitalers d'aquesta setmana festiva. Tal com vam pactar amb l'Ajuntament, aquests dies el refugi el tenim ocupat pels músics de les orquestres i per tant hem habilitat un nou espai per acollir els pelegrins. Molts hospitalers s'han brindat a l'acollida dels pelegrins d'aquests dies oferint infrastructura i menjar. Un detallàs que fa equip i excel·leix l'hospitalitat palauanglesolina.

Els tres fan el camí de sant Jaume. Un és l'Esteve Pla, pelegrí de Mas Garriga, de Palol de Revardit (Pla de l'Estany), que fa camí des de Montserrat fins a Logronyo. I més tard ha arribat una parella del Segrià: la Carme Carnicer del Rosselló i el Cristian Calzada de Lleida, que fa una setmana van sortir de Barcelona. Tots han coincidit amb l'Anna durant la jornada i han fet cap al Palau amb bones expectatives. 

Arribada de l'Esteve
Carme, Cristian i Esteve celebrant la Festa Major i l'encontre
Abril, Txell, Miquel, Tània, Cesc, i els tres pelegrins compartint sobretaula
Reposant forces pel matí abans de sortir
Disposats a fer el següent tram fins a Lleida.
Bon Camí!!!