dimarts, 15 d’abril del 2014

Resum informatiu trimestral

AMICS DEL CAMÍ DEL PALAU D'ANGLESOLA

Tenim segell
Per recórrer el camí de Sant Jaume o el camí Ignasià és imprescindible portar la credencial, un carnet que faciliten les associacions dels respectius camins, els monestirs, algunes esglésies... Els Amics del Camí del Palau d'Anglesola també en disposem. Es pot adquirir a l'establiment ·Bloc. Aquesta credencial, que obre les portes dels refugis i abarateix el menú en molts bars i restaurants del trajecte, es va omplint de segells a mesura que avancen les etapes. Els segells són un tros de fesomia dels diferents pobles i racons de món que el pelegrí va descobrint. Per això, a l'hora d'elaborar el nostre, ens hi hem esmerçat de valent. I aquest és el nou format que des del gener s'ha endut el Nils de Berlín, una quinzena de terrassencs, el Sobecky  de Polònia i d'altres que han passat pel Palau.

La primavera porta més pelegrins
Amb l'arribada del bon temps els camins s'omplen de més pelegrins que van desgranant etapes. En aquest temps, a més a més, s'organitzen sortides col·lectives per conèixer i valorar aquest vell patrimoni. El Diumenge de Rams, per exemple, una quarantena de pelegrins de Terrassa van passar pel Palau. I el diumenge, 27 de d'abril, el nostre poble és final d'etapa del recorregut que organitza l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Sabadell. Es preveu una vuitantena de persones que acollirem amb els braços oberts.

Rajoles indicatives
La direcció general de Turisme de la Generalitat ens ha facilitat una dotzena de rajoles que hem col·locat al xamfrà de diferents carrers del poble. Així, el tram urbà del camí, queda encara més senyalitzat i dignificat. Les rajoles porten el símbol per excel·lència del Camí de Sant Jaume, la vieira. I si us hi fixeu tot passejant pel Palau, veureu que la punta de la petxina està orientada cap la costa gallega, la meta del pelegrí.
Agraïm la col·laboració altruista del Sebastià Escolà i el Jose Escudero que han fet possible aquesta obra.

Les portes obertes
Som una entitat jove i amb les portes obertes de bat a bat. El nostre objectiu és promocionar els camins i acollir els pelegrins, que es trobin a gust a la nostra vila. És una forma de promocionar i estimar el Palau d’Anglesola. Si voleu conèixer-ho de més a prop: amicsdelcami@elpalaudanglesola.cat

Bon camí!