dilluns, 25 de maig del 2015

Estreno de : ¡BUEN CAMINO! SIS PELEGRINS, UN DESTÍ


http://caminodocumentary.us10.list-manage.com/track/click?u=7140cad3b6192ea080a05db76&id=2bda30ac9c&e=3adc0feb77

SIS PELEGRINS, UN DESTÍ. Un documental de Lydia B. Smith.

Després de recórrer amb èxit els Estats Units i Canadà, ¡BUEN CAMINO! arriba a Catalunya per a oferir una visió humanista del Camí de Sant Jaume.
El documental aprofundeix en l'experiència íntima de sis pelegrins, aportant una mirada introspectiva i plural sobre l'essència de la ruta jacobea.
El film està dirigit i produït per la realitzadora i pelegrina estatunidenca, Lydia B. Smith: «Aquesta pel·lícula tracta sobre els Camins, no pas sobre El Camí».
DATES DE PROJECCIÓ CONFIRMADES
BARCELONA*. Cinemes Girona. 18 i 25 de juny | 2 i 9 de juliol.
MADRID*. Cineteca de Matadero. 10 de juliol.
PALMA DE MALLORCA*. Cineciutat. A partir del 10 de juliol.
SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA. I Trobada Mundial d'Amics del Camí (Xacobeo). 5 de juny.
* Amb la presència i col·loqui de la directora.
USA | 84 min | VOS Castellà | 16:9 | 5.1 Surround | JAVA FILMS - ZABRISKIE FILMS

El Camí de Sant Jaume ha estat retractat per innombrables reportatges, pel·lícules i documentals. Però, no sempre és tractat amb la profunditat, l'amplitud de mires o la suficient atenció cap a les motivacions d'aquells que ho fan possible: pelegrins, hospitalers i voluntaris. Tanmateix, després de gairebé 1200 anys d'antiguitat, el seu patrimoni s'ha vist assetjat per una creixent «massificació, mercantilització i banalització», producte de l'explotació turística, cada cop menys sensible a l'essència del seu incalculable llegat cultural.

En aquest sentit, ¡BUEN CAMINO! aporta una mirada transcendent i respectuosa sobre el poder transformador de la ruta jacobea, a través de l'experiència personal de sis pelegrins de diferents edats, nacionalitats i creences.

Resseguint les seves petjades al llarg dels 800 km que uneixen Saint Jean Pied de Port amb Sant Jaume de Galícia -al tradicional Camí Francès-, el documental explora la faceta més humana del Camí, endinsant l'espectador en una commovedora aventura de superació, autenticitat, camaraderia, hospitalitat i gran sentit de l'humor.
Sis històries reals que conflueixen en la recerca d'un mateix destí.
El viatge interior cap a un mateix.

Dirigit i produït per la realitzadora nord-americana, Lydia B. Smith, el film ha estat nominat per la crítica estatunidenca entre els millors documentals del 2014, aconseguint la posició #195 a Box Office Mojo amb una recaptació de 609.000 dòlars, un 86% d'audiència a Rotten Tomatoes i fins a nou guardons en diversos festivals internacionals.

Sobre la Directora | LYDIA B. SMITH
Va començar la seva carrera al cinema i la televisió fa més de 29 anys, treballant per als departaments de producció i càmera de pel·lícules (Ed Wood, Dangerous Minds, Matilda) i videoclips d'abast mundial, així com per cadenes de televisió internacionals (CNN i PBS). Arran del seu primer pelegrinatge a Sant Jaume de Galícia al 2008, va decidir emprendre un projecte que retractés, a través dels seus protagonistes, el gran potencial humà que hi ha al Camí.

Lydia ha viscut sis anys a Barcelona -parla castellà i català- i per ella ¡BUEN CAMINO! representa una oportunitat de compartir amb la resta del món la seva passió per la cultura espanyola.
«¡BUEN CAMINO! planteja qüestions universals a partir de la història de sis persones que busquen redefinir la manera en què viuen les seves vides, profunditzar en la seva relació amb si mateixos i redescobrir la connexió amb el món en què viuen. Molts es refereixen al Camí com una metàfora de la vida, en la qual cadascú troba el seu propi camí i on el que és correcte per un pot no ser-ho per altre. Donat que no hi ha una sola manera de fer el Camí, tampoc per viure la vida. Per això, aquesta pel·lícula tracta sobre els Camins i no pas sobre El Camí».
Lydia B. Smith. Directora, productora i pelegrina de ¡Buen Camino!
DATES DE PROJECCIÓ CONFIRMADES
BARCELONA*. Cinemes Girona. 18 i 25 de juny | 2 i 9 de juliol.
MADRID*. Cineteca de Matadero. 10 de juliol.
PALMA DE MALLORCA*. Cineciutat. A partir del 10 de juliol.
SANTIAGO DE COMPOSTELA. I Encuentro Mundial de Amigos del Camino (Xacobeo). 5 de juny.
* Amb la presència i col·loqui de la directora.
USA | 84 min | VOS Castellà | 16:9 | 5.1 Surround | JAVA FILMS - ZABRISKIE FILMS
MÉS INFORMACIÓ I ENTREVISTES
Àlex Tovar
Agent de Premsa
+34 663 48 40 01
ajatoa@gmail.com
caminodocumental.com

DESCÀRREGUES
DOSSIER DE PREMSA
FOTOS | TRÀILER (VOS Castellà)
Veure tràiler (VO Subtítols en Castellà)
Facebook
Twitter
Web Oficial
Pinterest
Instagram
YouTube

¡Buen Camino! trailer
Veure tràiler (VO Subtítols en Castellà)
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web Oficial
Web Oficial
Pinterest
Pinterest
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube