diumenge, 20 de setembre de 2015

Caminada pel Pla d'Urgell

Una cinquantena de persones d'arreu de Catalunya han participat a la 2a caminada organitzada pels Amics del Camí del Palau d'Anglesola. La trobada ha començat ben d'hora, a un quart de vuit del matí, al pavelló poliesportiu, amb les inscripcions, un primer avituallament i la benvinguda. Durant el matí els pelegrins han recorregut prop de 18 quilòmetres del Pla. A cada municipi s'han aturat per conèixer una mica d'història de l'indret: al Palau d'Anglesola els Amics del Camí han situat el context històric a la Plaça Major; el Rafel Panadès i Farré, alcalde del Poal, ha repassat la trajectòria del seu poble vora el Castell; membres del Patronat de la Mare de Déu de les Sogues han obert el recinte del Casal i han compartit la llegenda davant l'ermita de la patrona de la comarca; i, finalment, l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn i Gilabert, ha rebut la comitiva a l'església i ha fet d'amfitrió del seu poble, explicant els fets més rellevants.

A Bellvís mateix els participants han esmorzat per reprendre forces i fer el camí de retorn fins al Palau d'Anglesola. Una volta circular marcada pel bon temps i el bon ambient entre els caminants. Un cop al pavelló poliesportiu han compartit un bon dinar de germanor entre anècdotes i imatges dels camins recorreguts.

L'objectiu d'aquestes caminades és donar a conèixer el Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià i, també, la tasca d'hospitalers que realitzen els 20 voluntaris del Palau d'Anglesola al llarg de l'any, obrint portes del refugi palauanglesolí als qui pelegrinen per aquest municipi.Cap comentari: