diumenge, 12 de maig del 2019

L'Elisabet estudia el Camí

L'Elisabet Pertegàs és una antropòloga i museòloga de Barcelona reconeguda. El 2017 va fer el camí de Sant Jaume des del Port de la Selva fins a Finesterre. Dos mesos llargs. 
Des de fa temps que té inquietud per estudiar l'experiència del Camí de Sant Jaume a les nostres terres catalanes. En aquest moment té dos projectes oberts relacionats amb aquest camí mil·lenari: per una banda una exposició que a l'octubre s'inaugurarà al Museu Etnològic i de Cultures del Món, a Barcelona, i per altra banda un màster de "Museologia i patrimoni" de la Universitat de Barcelona.

Arran de la seva passió per estudiar el fenomen del Camí de Sant Jaume avui ha vingut a entrevistar als membres de l'Associació dels Amics del Camí del Palau d'Anglesola. 
La Maite, el Ramon, el Jordi i el Francesc hem respost el qüestionari aportant la mirada d'aquests set anys de servei d'acollida als pelegrins que s'allotgen al Palau d'Anglesola. 

Esperem que les nostres humils aportacions ajudin a l'avenç de l'estudi. I desitgem que l'exposició i el treball de recerca ajudin a difondre i potenciar aquesta Camí històric que atreu, en ple 2019, a tanta gent d'arreu del món.