diumenge, 6 de gener del 2019

Els Reis ens porten 2 pelegrins

Nit de Reis. Arriben els primers pelegrins del 2019. Primer acollim el Manel Alifa, que va sortir caminant de casa seva, a Sils, com els pelegrins autèntics. Fins que no va arribar a Montserrat va dormir en cabanes i pallers. Al cambril del monestir benedictí va rebre la benedicció del pelegrí de part d'un monjo i ara segueix pel camí català, té previst desviar-se pel de Sòria i enllaçar, finalment, amb el camí francès.

Més tard, just quan els Reis d'Orient sortien d'adorar el nen Jesús a l'església, vam trobar l'Ondrej Jicha. Viu a Louny, un poble vora Praga. Per Nadal va visitar un amic de Barcelona i ja, que estava aquí i tenia ganes de refer la seva vida, ha decidit transitar el camí de Sant Jaume. Va començar l'aventura a Montserrat. Porta ben poques coses a sobre, de fet no porta ni mòbil. Va quedar ben sorprès de la festa dels Reis. A Txèquia no se celebra.

Els dos pelegrins han valorat el caliu del nostre alberg. Han dormit de primera i a una temperatura comfortable, quelcom important ara que les nits són tan fredes.
Manel i Ondrej, que els camins, com els bons Reis d'Orient, us regalin tot el que cerqueu. I resguardeu-vos de la boira glaçadora d'aquests dies!!!