dimecres, 2 de gener del 2019

Pelegrins del 2018

La majoria de pelegrins que passen per terres catalanes pugen a Montserrat, tan si fan el camí de Sant Jaume com l'ignasià. A Montserrat hi ha un refugi, a tocar del monestir, que gestionen hospitalers voluntaris d'arreu de Catalunya, coordinats per l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Sabadell. 

En aquest refugi durant el 2018 hi van dormir 815 pelegrins. Si tenim en compte que el 2017 foren 662, la valoració és molt bona perquè equival a un 6% d'increment. 

Dels 815 pelegrins que van hostatjar-se al refugi montserratí l'any passat, 217 feien el camí de Sant Ignasi i la resta anaven cap a Galícia. 

Altres pelegrins van pujar a Montserrat a segellar la credencial, sense quedar-se a dormir. Si comptem aquestes persones trobem que, en total, al centre de Pastoral del santuari han acollit 1374 pelegrins. Una bonda dada.

Alguns d'aquests pelegrins van passar pel terme del Palau d'Anglesola i una petita part els vam acollir al nostre humil alberg. Més enllà d'estadístiques, estem molt contents que els camins tinguin vida!!!